Barn och unga hos F&S Gävle

Träna Ung 0-12 år

I träningskortet Träna Ung 0-12 ingår Familjejympa, Knatte och Junior. Kortet kostar 100. Medlemskapet för barn 0-12 år kostar 50 kr. Du väljer själv vilken aktivitet som passar ditt barn bäst. 

Familjejympa, medföljande vuxen är med på passet.

För barn upp till 5 år, se schema för tid och plats.
Lekfull jympa för barn och vuxna tillsammans. Det är roligt, spännande, och omväxlande. Här samlas våra yngsta deltagare för att ha kul och röra sig till musik. Fokus är på grovmotorisk träning och lekfulla rörelser som kommer ur musiken. Vi skapar förutsättningar för barnens naturliga och spontana förhållningssätt till rörelse. Effekten av enskilda rörelser är mindre viktig.
Passet avslutas med fruktstund, ta med egen frukt. Medföljande vuxen deltar utan kostnad. 

Junior

För barn mellan 6-12 år, se schema för tid och plats.
Junior är ösiga, fartfyllda pass där kroppsuppfattning och grundfärdigheter som styrka, kondition, balans, hållning, böj, sträck och vrid tränas till musik. Här är inte träningseffekten av enskilda övningar viktigast, utan att upplevelsen av att röra sig och vara igång med kroppen är lustfylld och positiv.

Passen är kortare än vanliga jympapass och har ett omväxlande upplägg som liknar unga människors sätt att växla mellan fullt ös och vila. Framför allt är den egna kroppen redskapet i träningen men även bräda och gummiband kan används för att variera innehållet.

Du som vuxen kan med fördel gå på annat pass samtidigt.  

Träna Ung 13-15 år

Träna Ungkort kan du köpa från och med det år du fyller 13 år till och med det år du fyller 15 år. Vårdnadshavare ska närvara vid första kortköpet där även ett avtal skrivs. Med kortet kan du träna allt utom Skivstång, Box, och HIT. Man måste vara 150 cm lång för att träna Spin och Indoor Walking.

Barntillåtna pass

 

Detta innebär att barn mellan 6 och 12 år kan träna tillsammans med en vuxen på ett ordinarie pass.
Se schemat för dag och tid.
Det är den vuxnes träningskort som gäller, barnet behöver inte ha medlemskap eller träningskort. Alla kort kan köpas i receptionen på Friskis&Svettis Torget, Norra Slottsgatan 5.

Aktuella priser hittar du här.