Träna Ute

Inom området Träna Ute erbjuder vi lustfylld träning i olika typer av jogging/löppass under det gemensamma namnet Running. Vi håller oss utomhus året runt, men erbjuder lite fler pass från mars till oktober. Emellanåt lägger vi även in Temapass som till exempel Trail som utgår från Skidstavallen. Håll utkik här på hemsidans schema och på Friskis&Svettis Gävles Facebooksida.

Kvalitetspass

Utmanar kondition, teknik, snabbhet och löpstyrka.
I Kvalitetspass blandar vi övningar där vi utmanar kondition, teknik, snabbhet och löpstyrka. Vi strävar efter stor variation i tempo och belastning. Arbetsperioder varvas med återhämtning.

 

Distanspass

I distans strävar vi efter att hålla ett jämt tempo under en bestämd tid eller sträcka. Vi strävar efter att du ska uppleva ett skönt flyt i din löpning. 

 

Offroad

Äventyrlig och lekfull träningsupplevelse.
Offroad är för dig som vill ha en annorlunda, äventyrlig och lekfull träningsupplevelse. Ledarna kan, även om de alltid behåller glimten i ögat, vara tuffa och krävande. Du måste vara beredd på att skita ner dig. Du måste inte var vältränad, men helt otränad fungerar inte. Du måste vara stryktålig och orka med en trästock på axeln eller en kompis på ryggen.

 Teamkänslan är viktig. Ibland jobbar du enskilt, men ofta löser du uppgifter tillsammans med träningskompisarna och utnyttjar varandras kroppstyngder och förmåga att göra motstånd.

 

Stjärnan

Träning för alla. Tränad eller otränad. Tillsammans. Stjärnan är ett crosspass där stavgångare och joggare tränar tillsammans i olika slingor och kommer tillbaka till ”centrum” där styrkan görs i grupp. I Stjärnan kan alla vara med oavsett inriktning och träningsnivå. Du tränar utifrån egna förutsättningar men ändå tillsammans med andra.

Cross

Varierad uteträning med jogging och styrketräning i stationer.
I Cross blandas träning i stationer med löpning. Det är ett pass med mycket träningskänsla och tempo. Mellan stationerna är det förflyttning/löpning i 3-5 min i ett tempo kring 6-6.30 min/km. Cross är enkelt, effektivt och varierat. Här har alla möjlighet att ta ut sig utifrån sin nivå.


Välkommen ut!

Träna Ute ingår i alla typer av träningskort